Здоровая спина - крепкие нервы

Здоровая спина - крепкие нервы

ЗДОРОВА СПИНА - МІЦНІ НЕРВИ

У Китайській медицині хребет носить назву «Потрійний обігрівач».

Знаменитий лікар Стародавнього Китаю Хуа То писав: «Потрійний обігрівач контролює життєву енергію Ци у всіх органах, всередині і зовні, праворуч і ліворуч, вгорі і внизу».

Потрійний обігрівач є вмістилищем для всіх внутрішніх органів .

Потрійний означає - управління 3 відділами хребта.

Верхній обігрівач є місцем зосередження серця і легенів.

Середній - селезінки, шлунка, печінки і жовчного міхура.

Нижній - нирок, сечового міхура, тонкого і товстого кишечника. При наявності проблем в одному з відділів хребта рефлекторно будуть страждати і відповідні органи. Є й інший варіант, проблеми відділів хребта спочатку впливають на психоемоційну сферу, а потім відбувається руйнування органів і систем організму.

Розлади психоемоційної сфери верхніх відділів хребта призводять до занепаду сил, викликають печаль, заважають радіти і любити. {{1 }} Порушення в середньому відділі - викликають почуття тривоги, неспокою, гніву. Роблять людини образливим, зацикленим, є перешкодою до оригінальності.

Проблеми нижнього відділу хребетного стовпа породжують апатію, страхи, блокують бажання рухатися вперед, а також боязнь за матеріальний стан.

Грижі хребетних дисків викликають відчуття загнаного в кут людини, почуття безвиході. Це блоки, з якими потрібно працювати і знімати застійні явища.

При наявності болю в спині слід звернутися до фахівця.Якщо докучає поганий настрій і відчуття дискомфорту в спині - дорога до масажиста або рефлексотерапевту (обов'язково з дипломом).

Нижче наведемо основні причини проблем з хребтом.

ПРОБЛЕМИ зі стоп

Ближче до 40 років практично у всіх відбувається деформація стоп. Це наслідок плоскостопості, гормональні проблеми, гіподинамія, набряки ніг, тривале перебування на ногах.

Для вирішення цієї проблеми варто придбати спеціальну устілку і носити взуття з анатомічної підошвою. Таке взуття та устілка усуває навантаження на хребетний стовп і вирівнює таз, який є «фундаментом» хребта.

ПРОБЛЕМИ З ДВУГЛАВОЙ М'ЯЗОМ НА ЗАДНІЙ ПОВЕРХНІ ГОМІЛКИ і зв'язки

Причиною є велике фізичне навантаження і сидячий спосіб життя. В мишах накопичується молочна кислота, тому необхідний самомасаж ніг і спеціальну вправу. Увечері, протягом 15 хвилин лежати під стіною з піднятими ногами.

ГРУДНЕ ДИХАННЯ

Більшість людей дихають животом. Тим, у кого проблеми в поперековому відділі хребта, необхідно опанувати технікою грудного дихання. Грудна клітка повинна підніматися, тільки в цьому випадку м'язи поперекового відділу розслабляться і зникнуть всі корінцеві синдроми нижнього відділу.

ПРОБЛЕМИ В, шийно-комірцевої ЗОНІ

Шийний остеохондроз - бич нашого часу. Причини - сидячий спосіб життя, гіподинамія і неправильне положення спини. А як каже одна із засновниць руху самодопомоги Луїза Хей - остеохондроз - це проблема негнучкості і консерватизму мислення, упертість.

Шийний відділ хребта безпосередньо пов'язаний з тазом, тому тривале сидіння в одній позі шкодить хребту.Необхідно вставати кожну годину і робити невелику розминку і самомасаж.

Як проводити самомасаж шийно-комірцевої зони

1. За допомогою масажу розслабити грудний м'яз спереду, під ключицями.

2. Промасажувати на плечі зону шийного сплетення.

3. Провести самомасаж шиї і трапецієвидного м'яза.

Ці нескладні маніпуляції відкривають відтік і дають розслаблення шийним м'язам і м'язам трапеції. В результаті голова стає світла і ясна, спазмування м'язів шиї проходить, і настрій поліпшується.

Хороші результати в профілактиці і лікуванні захворювань опорно-рухового апарату показав крем КАРІПАЇН. Оптимально підібрані компоненти дозволяє його використовувати під час лікувальних масажів або курсів мануальної терапії з метою посилення позитивного впливу на всі відділи хребта. За даними медичних досліджень, Крем КАРІПАЇН надає значне поліпшення до 70% випадків. Після проведеного курсу лікування пацієнти відзначають хорошу динаміку рухової активності і стан м'язового тонусу.

 

Ці прості рекомендації допоможуть підтримувати хребет у хорошій формі.

Çàêàçàòü ñåé÷àñ