Причины нарушения походки

Причины нарушения походки

Правильна постава і красиве тілорух під час ходьби - показник гармонійного функціонування опорно-рухового апарату, нервової і серцево-судинної та інших систем нашого організму. Хода у кожного своя і в більшості випадків залежить від настрою, стану здоров'я і віку. Варіантів порушень ходьби багато вони можуть вказувати на розвиток цілого ряду захворювань. Тому при появі перших ознак утруднення ходьби слід звернутися до фахівців для перевірки неврологічного статусу, проведення ортопедичного огляду та різних тестів.

Найчастіше до порушення ходи наводять такі чинники:

 • неврологічні захворювання; {{1} } • застосування певних лікарських засобів;

 • постуральна гіпотензія;

 • порушення зору;

 • вестибулопатія;

 • деформації стопи;

 • ортопедичні та ревматичні захворювання.

Фахівці відзначають, що механіка рухів людини в усьому опорно-руховому апараті не буде злагодженої, якщо його стопи деформовані. Будь-які порушення призводять до збою: неоптимальний руховий положення «захоплює» додаткові групи м'язів, і як підсумок вся скелетно-м'язова система відчуває перевантаження. Разом з тим виникають проблеми в колінних і тазостегнових суглобах, попереку, грудному і шийних відділах хребта, а також спостерігаються порушення прикусу. І якщо хода пов'язана з больовими відчуттями і скутістю суглобів стопи і гомілки, важка і повільна - це може вказувати на плоскостопість. Така стопа не в змозі виконувати свою роботу (утримання рівноваги, амортизація), і ударна сила при русі доводиться на весь організм.

Причиною розвитку плоскостопості є слабкість (патологія) зв'язок та м'язів стопи, яка призводить до болів в ногах, дискомфорту, змін постави і ходи. З плином часу становище ускладнюється. Йде подальше сплощення стопи, амортизуючі функції втрачаються, хода стає ще важче, а зміни поширюються на вищерозташованих суглоби і хребет. До групи ризику входять люди, що ведуть сидячий спосіб життя або, навпаки, з тривалими і важкими фізичними навантаженнями, з зайвими кілограмами, остеопорозом, ті хто постійно носить незручне взуття або високі підбори. 

Незалежно від причин порушення правильності ходи, найважливішим питанням є підбір взуття. Вона повинна бути максимально комфортною, без сорому, тиску і тертя. Взуття має бути з натуральних матеріалів, з стійким каблуком (2-4 см), з товстою підошвою, але еластичною. Крім того, взуття повинна добре фіксуватися на нозі і бути легкою. Лікування даного стан комплексне і буде залежати від ступеня вираженості зміни форми стопи і наявності супутніх захворювань. Як правило, в комплекс заходів з лікування і профілактірованію входить застосування індивідуальних ортопедичних устілок, які враховують характерні особливості стопи, прибирають больові відчуття. Устілки не будеш згромаджений проблему, але стануть важливим доповненням до терапії, покращуючи якість життя і закріплюючи правильне положення стопи. 

А при проблемах з хребтом можемо порекомендувати засіб на натуральній основі - КАРІПАЇН.Після проходження курсу лікування і профілактики із застосуванням одного із засобів лінійки КАРІПАЇН відзначається позитивна динаміка рухової активності, стану м'язового тонусу, неврологічного статусу, біомеханіки хребта та структури зміненої кісткової тканини.

Çàêàçàòü ñåé÷àñ