Вязание и память

Вязание и память

В'язання вже давно носить назву «йоги для розуму», а не так давно було проведено дослідження, яке підтверджує, що благотворний вплив в'язання на пам'ять і душевний стан далеко не одне-єдине перевага загальнодоступного виду рукоділля.

Фахівці в області психології порівнюють дане хобі з йогою і релаксацією, тому іноді рекомендують його як спосіб боротьби зі стресовими ситуаціями і депресією.  Некваплива механічна робота спицями або гачком, підрахунок петель, ніжна на дотик пряжа і розмірені рухи рук заспокоюють і не дають ходу поганим думкам.

Крім боротьби з депресивним станом, в'язання стабілізує високий кров'яний тиск, а також зменшує частоту серцевих скорочень приблизно на 10 ударів в хвилину.

Яку ж ще користь приносить в'язання?

1. Концентрація уваги

Мозок в повному обсязі сконцентрований на проробляється роботі, тому у нього не залишається часу на обробку негативних думок і занять на самоаналіз.  Такий стан здатне вивести з легкої депресії без медикаментів.

2. Тренінг для очей

В процесі в'язання відбувається постійний рух очей, що сприяє тренуванню очних м'язів, і вмінню кришталика перебудовуватися.  Це допомагає пригальмувати темпи вікового погіршення якості зору.

3. Підтримка мозкових процесів

Для того, щоб залишатися у формі, мозок, як і м'язи потребує вправах.  І якраз в'язання надає такі тренування, причому послідовні і за багатьма пунктами.  Розвивається пам'ять, уважність, дрібна моторика, вміння наперед передбачати хід своїх дій - цього більш ніж достатньо, щоб підтримувати мозкову діяльність до глибокої старості.  Люди похилого віку, які займаються даним видом рукоділля схильні до меншої ймовірності розвитку зниження пам'яті та розумової працездатності.

4. Чи приносить відчуття щастя

Фахівці виявили, що при в'язанні в кров'яному руслі підвищується рівень серотоніну, який називають «гормоном щастя».  А це призводить до заспокоєння, дає впевненість в собі і піднімає настрій.

5. Зменшення тривожності

Завдяки перерахованим вище процесам, зменшується негативний вплив стресу на організм.  Значно швидше відбувається відновлення і людина менше реагує на стресові ситуації.

6. Допомога при хронічних болях

В'язання - це відмінне тренування для пальців рук, кисті та передпліччя.  За рахунок виконуваних дій поліпшуються рухові навички.  Важко уявити, але в'язання відчутно зменшує болю, викликані артритом.  Можливо рух суглобів пальців рук покращує циркуляцію рідин навколо хрящової тканини і в хворобливі ділянки надходять речовини, які зменшують запалення.

Терапія артриту на сучасному етапі має на увазі різні методи, які включають в себе застосування лікарських засобів, фізіотерапію і ЛФК (в'язання, якраз можна віднести до лікувальної фізкультури).

Із сучасних засобів для лікування артриту ефективно застосування лінійки КАРІПАЇН.  Ферментний комплекс КАРІПАЇН використовується в лікувальній практиці з 80-х років 20 століття.  Засіб має протизапальну дію шляхом оптимізації перебігу запального процесу.

 

Çàêàçàòü ñåé÷àñ