На каких стульях удобнее сидеть

На каких стульях удобнее сидеть

За ноутбуком або робочим столом нам доводитися проводити досить багато часу на роботі чи вдома, що здатне привести до небажаних наслідків для всього організму в цілому.

Стілець є важливою частиною робочого місця, а ми часом не замислюємося і не помічаємо, на чому ж ми сидимо.  Але з часом про це задуматися «попросить» спина.

У звичайного стільця є безліч недоліків: ми винаходимо всілякі пози, сидимо зігнувшись, як згорілі сірники, що в результаті призводить до різних патологій хребта.  Адже ми самі піддаємо його до цих страждань шість днів в тиждень більше чотирьох годин на день!

Про це буквально «кричать» офіційні статистичні дані:

 • У 70% дітей в результаті проблем з поставою викривлений хребет;

 • У нинішніх школярів в 3 рази частіше, ніж у їх однолітків 80-х років минулого століття, зустрічається сколіоз;

 • У 90% старшокласників є порушення функцій хребта;

 • Від 70 до 95% дорослих на собі відчули біль у спині.

З цього випливає, що збільшується кількість тих, хто вже з раннього віку має проблеми з хребтом, в середньому - хронічні хвороби, а після 65 років - спинальну м'язову атрофію.

Правильний підбір доброякісного і зручного ортопедичного крісла зможе підвищити комфортний стан, створити ефективну робочу обстановку, мінімізувати надмірних навантажень на поперековий відділ, уникнути погіршення постави.

Так кому необхідний ортопедичний стілець?  Відповідь однозначна - всім!  Насправді, близько 90% стільців наносять нам шкода.  Незважаючи на те, що стілець носить медична назва, він призначений практично для всіх.  І тим, у кого вже є труднощі з хребтом, і тим, хто має намір зберегти здоров'я і красиву поставу.

Звичайний стілець з горизонтальним сидінням - справжнє тестування нашого хребетного стовпа на міцність.  У цей період навантаження на нього збільшується в одинадцять разів в порівнянні з положенням стоячи.  А до кінця дня спина дає про себе знати своїм болем.  Формується схильність до сутулості, з якої дуже важко впоратися.

Так з часом ми набуваємо цілий «арсенал» захворювань:

 • Викривлення хребта, остеохондроз;

 • Протрузії, грижі;

 • Систематичне шийна м'язову напругу супроводжується порушенням циркуляції крові в головному мозку;

 • Порушення роботи легенів;

 • Погіршення відтоку крові і лімфатичної рідини в нижніх кінцівках, створює передумови для варикозу;

 • Здавлення черевної порожнини негативно впливає на систему травлення та гемодинаміку внутрішніх органів.

Безумовно, терміново поміняти напрям діяльності під силу не всім.  А ось звести до мінімуму болю в спині можливо кожному.

Що ж не так зі звичним стільцем?

Сидячи на такому стільці, виникає крутний момент, який прагне відхилити спину назад.  Ось чому так складно тримати спину рівно, нам хочеться спертися на спинку.  Звичайні, нібито анатомічні, комп'ютерні стільці не страхують, а тільки послаблюють м'язи, які сприяють утриманню коректного положення спини.  У більшості людей на таких стільцях продовжує боліти спина.

На відміну від звичайного комп'ютерного крісла, ортопедичне дозволяє сидіти правильно, допомагаючи тренувати хребет.  Принципова відмінність полягає в наступному:

 • Положення корпусу і стегон по відношенню один до одного становить приблизно 1350;

 • Основний вага тіла розподіляється між двома сідничного горбами, в зв'язку з чим, на «правильному» стільці досить легко тримати спину рівно;

 • Чи утримується фізіологічний вигин в попереку, розпрямляються плечі і поступово формується гарна постава;

 • Припиняється дискомфорт в спині;

 • Відбувається опора на сідничні горби, таким чином, зменшується пережим сусідніх тканин нижніх кінцівок.  Підтримується нормальна циркуляція крові, запобігає варикоз;

 • М'язи, які утримують спину, підключаються до роботи і набувають корисний для здоров'я тонус.

 «Правильний» стілець просто не допускає сидіти криво.  До того ж, сидіти рівно на такому стільці - одне задоволення.

Посильну допомогу при різних формах міжхребцевих гриж, остеохондрозі, протрузіях надає серія КАРІПАЇН.  Засоби даної лінійки відновлюють функції хребта і суглобів за допомогою комплексу ферментів, які вводяться місцево і вибірково діють на патологічно змінену хрящову тканину.  Забезпечують тривалу ремісію при правильно проведеному курсі лікування.

Çàêàçàòü ñåé÷àñ