Спите правильно

Спите правильно

Сон, як і раніше, залишається одним з недостатньо вивченим феноменом життя живих організмів.  Вчені мужі різних країн світу досліджують цей процес протягом декількох років, проте кожне нове відкриття тягне за собою масу нових питань.

Наприклад, вчені, спочатку рекомендували спати не менше 8 годин, відносно недавно прийшли до висновку, що ЯКІСТЬ сну, все ж важливіше КІЛЬКОСТІ.  І відпочити можна всього за кілька годин.

Треба дотримуватися золотої середини.  Як недолік сну, так і надлишок може спровокувати появу проблем зі здоров'ям.  У цьому у вчених повний консенсус.  Регулярне недосипання негативно впливає на імунну систему, призводить до погіршення пам'яті й уваги, а також порушень в гормональному обміні, підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, провокує виникнення стресів і депресій.

Спати «без задніх ніг» можна, якщо встановити контроль за тими показниками, які безпосередньо впливають на якість сну.

1. Перед відходом до сну не слід навантажувати шлунок важкою їжею.  Краще обійтися бананом, ківі або обмежитися стаканчиком молока.

2. Алкогольні напої вам не друзі, навіть якщо сьогодні він допоможе, то на наступний день викликає занепокоєння.

3. Гімнастику перед сном краще проводити мінімум за дві години.  Вона сприяє зниженню рівня гормонів стресу в кров'яному руслі, підвищення температури і поліпшення циркуляції крові.

4. Укладатися в ліжко потрібно саме в той момент, коли відчувається наближення сонливості.  Більшість люблять дивитися телепередачі в ліжку, але якість сну від цього краще не стане.

5. Засипати треба в тихій і спокійній обстановці зі свіжим повітрям.  Добре якщо буде прочинене вікно.

6. Спати потрібно в зручному ліжку.  Матрац повинен бути рівним і в достатній мірі жорстким - це важливо для хребта.

Наші традиційні постільні приналежності служать проміжним шаром між каркасом ліжка і людським тілом, і часто не завжди утримують хребетний стовп в правильному фізіологічному положенні (як при ходьбі).  Для того, щоб під час сну зафіксувати шийні хребці (які страждають найбільше) на одному рівні з іншими, необхідна опора.

Для того, щоб зрозуміти, як розташовані ваші шийні хребці під час сну, попросіть домочадців подивитися з боку за вашою поведінкою під час сну.  Якщо ви підкладаєте долоню під голову або відштовхуєте подушку, отже, подушка вам не підходить.  Якщо подушка занадто велика і м'яка, то голова буде знаходитися досить високо, і в кінцевому підсумку шийні хребці приймають неприродний вигин.  Засипати без подушки теж не варіант - шия, як ми писали вище, повинна мати підтримку, в іншому випадку ви можете так і не знайти зручного положення, і відпочинок буде неповноцінним.

Ідеальним варіантом підтримки можна вважати спеціальні ортопедичні подушки, які необхідно підбирати індивідуально, залежно від ширини плеча.  Такі подушки знімають навантаження з м'язів шиї, сприяють цілковитого розслаблення шийного відділу хребта, дозволяють нормалізувати кровопостачання мозку і прибрати головні болі.

Ортопедичні подушки рекомендують використовувати при порушеннях сну, гострих головних болях, болях в шиї, остеохондрозі, шийному спондильоз.

Ефективним засобом у боротьбі з остеохондрозом є крем КАРІПАЇН.  Він набув широкого застосування при проведенні масажу, так як повільно всмоктується і має відповідну консистенцію.  Місцеве застосування крему сприяє відновленню опорно-рухового апарату без побічних ефектів з боку шлунка і печінки, якими володіють всі засоби для прийому всередину.  КАРІПАЇН - засіб на рослинній основі папаина, глюкозаміну гідрохлориду та гіалуронової кислоти.  Дія кожного, хто входить до його складу компонента різному.  Папаин - основна діюча речовина - впливає безпосередньо на міжхребцеві диски, відновлює структуру і підвищує їх пружність, тим самим покращуючи амортизацію всіх відділів хребта.  Глюкозамін бере активну участь в побудові хрящової тканини.  Гіалуронова кислота - захищає поверхню суглобового хряща, нормалізує властивості синовіальної рідини і знижує сприйняття болю.

Подбайте про своє здоров'я і комфорт!

Çàêàçàòü ñåé÷àñ