Хронический стресс и позвоночник

Хронический стресс и позвоночник

Стрес - це стан людини, яке виникає як реакція на будь-які події (позитивні і негативні).  При такому стані відбувається значний викид гормонів (основні з них адреналін і кортизон), що призводять в режим підвищеної готовності нервову і серцево-судинну системи.

В якійсь мірі стрес є нашим товаришем.  У небезпечні моменти він дозволяє нам мобілізуватися.  Разом з тим в більшості випадків стрес з «підставляти плече» друга перетворюється на ворога, здатного завдати шкоди.

Стан хронічного стресу розвивається, коли людина перебуває в ньому досить тривалий час.  Подібна напруга емоційно і фізично вимотує людини, змушуючи жити в постійному режимі бойової готовності.

У цій статті розглянемо, як страждає наш хребетний стовп через стреси.  Деякі забувають про взаємозв'язок психічного стану і тіла.  Тим часом, вона існує.  Під час стресу формуються м'язові затиски в області шиї, попереку, які представляють істотну причину деградації хребетного стовпа.  З цього випливає, що остеохондроз і стресові ситуації тісно пов'язані і нехтувати цим фактом немає сенсу.

Як же психологічні причини остеохондрозу впливають на наше тіло і негативно позначаються на здоров'ї?  У слідстві хронічної напруги виникає втома і відчуття болю.  Так розвивається шийний остеохондроз, психологічні причини якого чітко виражені при багатьох життєвих негараздах.  Кожному знайомий стан появи головного болю, коли відбувається сварка з одним або на вас підвищив голос начальник?  Настає стан втоми і розбитості.  Це відбувається в результаті негативних емоцій при яких перенапружуються м'язи.  Вони скорочуються інстинктивно у відповідь на стрес - це закладено в нас вікової природою.

Чи не віддаючи собі звіту, в стресовій ситуації відбувається напруга всього тіла, і ми готові відбивати атаку звіра або захищати своє життя рятуючись втечею.  Так було багато століть тому, і сьогодні, коли особливої ​​фізичної небезпеки немає, наше тіло рефлексує як і раніше - скороченням (стисненням) м'язівНапружені м'язи ускладнюють постачання хребетного стовпа поживними речовинами.  Надалі це призводить до дегенеративних змін дисків: формується остеохондроз і стрес є першоджерелом.

Спазмування м'язів також розвиває підвивих в шийному відділі хребта, який на наступному етапі чинить тиск на хребетні артерії і призводить до різноманітних симптомів шийного остеохондрозу.

Тісний взаємозв'язок остеохондрозу і хронічного стресу виявляється при впливі негативних емоцій:

 • Дратівливість, злість;

 • Страх, тривога;

 • Невпевненість.

Перебуваючи постійно в такому емоційному стані, людина завжди знаходиться в напрузі.  Психологічні причини остеохондрозу виявляються в м'язові спазми.  Певний час м'язи можуть витримати зайве навантаження, але потім втрачав сили і вже не в змозі підтримувати хребет потрібним чином, що провокує підвивих хребців.

У вас ще залишилися сумніви, що остеохондроз і стрес тісно пов'язані?  Тоді пропонуємо вам звернути увагу на свою шию тоді, коли будете перебувати в нервовій обстановці: напружені плечі, стислі щелепи, з'являються болі в шиї і починає нити в потиличній області.  Найчастіше поява головних болів при шийному остеохондрозі виникає саме через спазмування судин при затиснутих м'язах шиї.

Як відображаються м'язові затиски в області шиї на стан людини?  Головний мозок недоотримує кисень, погіршується пам'ять і концентрація уваги.  Як результат - відчуття втоми, швидка стомлюваність.  Саме при шийному остеохондрозі втома постійно супроводжує людину.

Перебуваючи в тривалому стресі, людина нерідко перестає піддавати контролю своє м'язове напруження і як би втрачає здатність розслаблятися.  Це стає помітно навіть з боку.  Ось характерний вид людини, який знаходиться в пригніченому стані: шия втягнута в печі, спина зігнута, хода з укороченим кроком і «волочінням» підошов по поверхні.  Неправильна рухова звичка, яка змушує людину приймати і зберігати нефізіологіческіе пози, призводить до ще більших перенапряжениям м'язів.  І від цього біль відчувається ще сильніше.

Хронічний стрес призводить до багатьох патологій внутрішніх органів оскільки нервова система безпосередньо з ними пов'язана.  А хребет пов'язаний через м'язову систему.  Перенапряжённость м'язів поступово тягне до деформації хребетної конструкції.

Побороти стрес допоможуть наступні заходи: дихальна гімнастика, фізична активність, водні процедури, дотримання режиму, відмова від шкідливих звичок, дієта, збагачена магнієм, робота над своїми емоціями.

Розслаблення м'язів є ключовим моментом при терапії остеохондрозу: вправи на розтягування і масаж усувають спазми м'язів.

З метою профілактики та лікування захворювань опорно-рухового апарату хороші результати показує крем КАРІПАЇН.  Його активно застосовують фізіотерапевти при ультразвуковому введенні, а також пацієнтами в домашніх умовах для лікування хребта і суглобів.

Також складу крему КАРІПАЇН дозволяє його застосовувати під час лікувального масажу і мануальної терапії для підвищення їх благотворного впливу на хребет і суглоби.

Çàêàçàòü ñåé÷àñ