Как правильно поднимать тяжести?

Как правильно поднимать тяжести?

За статистикою ВООЗ, приблизно кожен третій житель планети відчуває біль після підняття тяжкості, що говорить про наявність хвороби хребта. Фахівці усчітают, що здоровий хребет здатний витримати навантаження вагою чотириста кілограмів і навіть вище при правильній системі розподілу ваги вантажу на його відділи.

Підйом і переміщення вантажів може сприяти як погіршення самопочуття, так і його поліпшення. Надмірно важка ноша може нашкодити спині фізично непідготовленої людини, якщо піднімати і переносити її, не дотримуючись певних правил.

Так правильно піднімати важкі предмети, щоб не нашкодити здоров'ю?

Якщо слідувати рекомендаціям фахівців і рівномірно розподіляти навантаження на організм, можна якраз навпаки, зміцнити м'язи спини і уберегти себе від різних пошкоджень хребта.

Тому ми підготували рекомендації з підйому і перенесення важких предметів, які допоможуть вам зрозуміти, як зміцнити поперек і м'язи спини в домашніх умовах, а також істотно полегшити процес переміщення важкої ноші.

намір підняти щось важке, сядьте навпочіпки і щільно притисніть до себе предмет, який збираєтеся піднімати, при цьому тримайте спину прямо.

Помилка більшості людей полягає в тому, що вони намагаються підняти важкий предмет, не згинаючи ніг, але при цьому зігнувши спину. Через це навантаження на міжхребцевий диск в поперековому відділі збільшується в десятки разів.!

Тримайте вантаж максимально близько до себе. Наближаючи центр ваги ноші до себе, ви тим самим прикладаєте менші зусилля на утримання спини в прямому положенні.

Щоб перемістити важкий предмет на площині, не піднімаючи його краще штовхати вперед, ніж тягнути за собою.

Намагайтеся уникати різких рухів при перенесенні важких предметів.

Іноді створюється враження, здається, що краще вмістити все покупки в один пакет або скласти речі в один великий чемодан, щоб звільнити одну руку. Однак такий спосіб переміщення важких предметів також значно шкодить хребту. Тому не полінуйтеся розподіляти вагу ноші рівномірно. Це стосується і покупок в магазині, і сумок для перевезення речей.

Не носіть важкі сумки на одному плечі. Найкраща альтернатива - зручний рюкзак або сумка на коліщатках.

Крім іншого, не забувайте регулярно тренуватися і зміцнювати спину. Краща профілактика хвороб хребта - це плавання, біг і їзда на велосипеді. Навіть звичайна прогулянка швидким кроком вже буде сприяти зміцненню м'язів.

Після важкого дня з навантаженням на хребет зробіть масаж поперекової опори і шийного відділу із застосуванням КАРІПАЇН УЛЬТРАГЕЛЯ. Ви відчуєте значне полегшення, зніміть спазм м'язів, звільніть затиснуті нервові закінчення. Дізнатися більше можна на нашому сайті.

 

Çàêàçàòü ñåé÷àñ