Как избавиться от болей в спине молодым людям

Как избавиться от болей в спине молодым людям

Найчастіше приходиш до лікаря зі скаргами на болі в спині і чуєш такі рекомендації: так, повністю міняйте спосіб життя, спите 12 годин, взагалі не вживайте алкоголь, правильно харчуйтеся, виконуйте зарядку і далі за списком. Якщо пацієнт пенсійного віку має можливість дотримуватися цих рекомендацій, то у молодого зайнятої людини, оточеного сформованим соціумом, для цього просто немає часу і можливості. Заради виконання цих лікарських приписів саме реалістичне - це кинути сім'ю, повністю звільнитися від всіх обов'язків, змінити роботу, кудись переїхати. Це все нереально.

Дійсно наш сучасний спосіб життя є дуже травматичним, не тільки для хребта, але і для суглобів, м'язів. І, якщо читати стандартні рекомендації, то це фактично означає, що людину треба перевезти з Києва в глибинку, переселити на якісь острови, і нехай він сидить дивиться н море і пише книжку.

І що з цим робити, чи можна знайти вихід, знайти баланс? Так, це можливо - для цього необхідно застосовувати індивідуальний підхід, треба вникнути в образ життя пацієнта, його звичайні навантаження, дати 1-2 ключові рекомендації. А за допомогою новітніх методів усунути симптоматику - це цілком реально.

Сучасний лікар повинен бути ще й трохи психологом. Вертебрологія - це полідисциплінарну наука про хребет, про нерви, які від нього відходять, судини і м'язи, суглоби. Загалом, про всю опорно-рухову систему.

З болями в спині люди найчастіше звертаються до невролога, до травматолога. Невролог - це як розвідник на війні. Він знає військові карти, шляхи наступу, але він легко озброєний: тільки ручкою і папірцем, тому йому складно щось зробити. Ортопеди - це артилеристи, вони потужно накривають великі території, і іноді зачіпають своїх. А вертебролог - це заточений снайпер, він виконує мануальну терапію, може вправити хребці, витягнути хребет, володіє сучасними методами фізіотерапії.

При діагнозі кіла найчастіше відразу рекомендують оперуватися, роблять блокади. Спочатку времянемного легшає, але людина все одно не в змозі виконувати звичайні справи через біль. Насправді, якщо брати всі грижі людства, то оперувати необхідно від 2 до 4 відсотків. Беззаперечні свідчення до операції - це сильний больовий синдром, який нічим не купірується і прогресуюча втрата працездатності кінцівки, що називається ще неврологічним дефіцитом. Таких пацієнтів насправді небагато. Коли лікар їх бачить, а це рідко, їх направляють на операцію, а потім на реабілітацію.

З іншого боку, медикаментозне лікування спрямоване, згідно із західними протоколами лікування, на те, щоб максимально швидко зняти біль, тим самим покращуючи якість життя. Якщо операція впливає на розмір грижі, то медикаменти - немає. А іноді постійне застосування ліків у пацієнтів з хронічним больовим синдромом, призводить до подальшої деградації хрящової тканини, негативно впливають на шлунок і печінку. Найчастіше препарати призводять грижу в такий стан, що з нею потім важко зробити що-небудь фізіологічним шляхом. А фізіологічний шлях може дати можливість кілі зменшуватися самої, і досвідчені лікарі-вертебрологи вміють це робити. Така методика називається резорбція грижі. Фізіологія кіли така: міжхребцевий диск лопається, і рідина через тріщину, як зубна паста з тюбика, виходить у канал, часто при цьому затискає великий нерв, тому у таких пацієнтів спостерігаються болі. В принципі, така кіла з часом може зажити сама. Але згідно з конвенцією ООН, кожна людина має право на фізичне, психічне знеболювання. Звичайно, немає сенсу чекати півроку-рік, поки грижа, можливо, сама вилікується, тому необхідно знайти фахівця-вертебролога, який компетентний в лікуванні грижі хребта, і він зможе як полегшити больові відчуття, так і вилікувати пацієнта.

Існує апаратура, яка робить процес лікування швидше, що і требцется в реаліях сьогоднішнього дня. У вертебрології є чотири основних хедлайнера апаратного лікування:

1) лазер високої інтенсивності, найпотужніший лазер у світі, здатний проникати в тулуб до 10 см.

2) ударно-хвильова терапія. Метод, який дуже швидко розслабляє м'язи. Це важливо, тому що грижа завжди супроводжується м'язовими спазмами.

3) контакнтим діатермія, метод глибокого прогрівання м'язів і їх розслаблення.

4) новинка в світі медицини 2019 року - суперіндуктівная система. Це дуже сильний магніт, який діє на три основні теорії болю, дуже швидко відновлює нерв, затиснений грижею.

Результати, отримані в ході застосування новітніх методів, підсилюють індивідуально підібраними вправами і засобами, з протеолітичної активністю, наприклад, КАРІПАЇН кремом. До складу КАРІПАЇН входять папаин, глюкозаміну гідрохлорид, гіалуронова кислота. Застосовується з процедурою ультразвуку. Закріплюють результати за допомогою втирання засобу Карипаин ультра гель протягом 20-30 днів з повторенням через 1 місяць.

 

Çàêàçàòü ñåé÷àñ