Болевые точки

Болевые точки

За висновками і знахідкам вчених, вченню аккопунктури тисячі років, своє походження вона бере з Тибету, Непалу та Індії.  Вже сучасні вчені дійсно підтвердили в ході досліджень наявність у людини певних зон на шкірі - біологічно активних точок.

Всього відомо близько 700 точок, але основних, з якими сучасні фахівці взаємодіють не більше 200. Простому ж людині доступно максимум 10-15 основних зон.

 • Точки-представництва - це своєрідне "посольство" органу на шкірі.  Наприклад, "представництво" підшлункової залози - це надключична зона зліва.  Ущільнення в цій зоні і підвищена хвороблива чутливість говорять про хвороби підшлункової залози.

 • Загальні точки - найважливіші, тому як їх стимуляція впливає на центральну нервову систему цілком.  І будь-які маніпуляції з загальними активними точками вимагають грамотності та обережності.

 • Місцеві точки - заховані в м'язах і судинах, тому і працювати з ними складніше.  Зона відповідальності місцевих центрів - окремі системи організму.  Тобто робота з ними, наприклад, впливає відразу на серцево-судинну або репродуктивну системи.

 • Сегментні точки - через вплив на них, відбувається вплив відразу на певну частину тіла.  Наприклад, точковий масаж шиї, дозволить впоратися з проблемами верхніх кінцівок, швидко забути про головний біль, допомогти опрацювати судинні захворювання голови і головного мозку, а вплив на поперекову область і куприк, вирішить проблеми з ногами і репродуктивними органами.

Відшукати "ті самі" енергетичні місця простому пацієнтові складно.  Сотні мікро центрів на тілі, іноді занадто малу відстань між ними, точні виміри "під лінійку" і складна геометрія відлякують.  Це вимагає роки навчання і практики.

1-ша Точка в центрі верхівки голови, зверху на тімені.  Це місце - акумулятор "ста хвороб", як стверджували ще в стародавньому Китаї.  Ефективно розправляється з безсонням.  Тепла струмінь води перед сном в цю область і на спину - запорука міцного і повноцінного сну.  А, як відомо, від якості сну залежить самопочуття, настрій і життєвий тонус.

2-а і 4-а Точки або "ясне світло" - назва вже вказує на очі і все, що з ними пов'язано, показана при головних болях різного походження, знаходиться приблизно в 3-х міліметрах куточка ока в бік перенісся.  Зніме напругу в очах, прибере сльозоточивість, знизить тиск в очному дні, а при регулярному практиці точковий масаж цієї області здатний і зовсім позбавити від очних хвороб.

3-тя Точка - Запаморочення, судинні головні болі, особливо в лобовій частині, сечостатева система - локація: міжбровні простір над переніссям, біля основи брови.  Якщо точковий масаж приносить неприємні і болючі відчуття в цій зоні, варто приділити цьому явищу більш пильну увагу - це говорить або про захворювання сечостатевої системи, або про вже наявний.  Необхідно регулярно опрацьовувати міжбровні зону, поступово хвороба відступить, або затихне на початковій стадії.

5-а Точка - Судоми, напруга, безсоння - локація: посередині перенісся.  Добре працює, коли у дітей трапляються судоми.  Обережність і легкість точкового масажу зробить так, що дитина заспокоїться.  А якщо вас наздогнала безсоння, турбує головний біль або знижений тиск з запамороченнями, масаж перенісся швидко поставить на ноги.

6-а точка - Мігрень - масаж точки 6 швидко зніме напад нестерпного головного болю.  Локація: приблизно пів сантиметра від зовнішнього краю ока.

7-а Точка "сонця" - Емоційний дисбаланс, пульсуючий біль у скронях і голові, підвищений тиск.  Локація: скронева западина, в центрі між краєм бровной дуги і верхівкою вушної раковини

8-а Точка - лор-захворювання, збій в роботі шлунка, запаморочення і низький тиск.  Локація: на відстані в сантиметр нижче очі і нижньої повіки на рівні зіниці.  Біль при масажі цієї зони підкаже про неполадки в шлунку або лор-захворюваннях таких, як гайморит або фронтит.  Стимуляція цієї зони допоможе усунути ці неприємності.

9-а Точка, «земна комора» - Синдром нав'язливих рухів або нервові тики, нервове перенапруження.  Локація: на відстані 1 см ближче до краю від кута рота.

10-я і 11-я Точки - Набряки, нервові тики і перезбудження, настройка роботи внутрішніх органів і головного мозку.  Локація: під кінчиком носа, трохи вище верхньої лінії губи.  Вважається, що це місце "ділить" людини р

9-а Точка, «земна комора» - Синдром нав'язливих рухів або нервові тики, нервове перенапруження.  Локація: на відстані 1 см ближче до краю від кута рота.

10-я і 11-я Точки - Набряки, нервові тики і перезбудження, настройка роботи внутрішніх органів і головного мозку.  Локація: під кінчиком носа, трохи вище верхньої лінії губи.  Вважається, що це місце "ділить" людини рівно навпіл.

12-я Точка - Страх, стрес, негативні емоції.  Між підборіддям і нижньою губою розташована зона "анти стрес".  При будь-якому негативі, страху, викиді емоцій і стресовому стані помасажуйте це місце і ви швидко відчуєте розслаблення.

13-а Точка - Проблеми з щитовидною залозою, проблеми з м'язами і нервові защемлення на шиї.  Локація: кут нижньої щелепи догори.  При обмацуванні цієї зони виявляється "ямка".  Вплив на це місце допоможе, коли "заклинило" шию і виникають труднощі з обертанням голови.  Допомагає розслабляти шийні м'язи.

Так чи інакше аккопунктурние практики, різні види масажу переслідують спільну стратегічну мету: за рахунок розслаблення поліпшити приплив і відтік речовин в органі.  Особливо важливі методики розслаблення для хребта, що стискається з протягом дня під вагою тіла і переносите вантажів.

В ідеалі забезпечення харчування хребців має йти трьома шляхами: зміцнення м'язів хребетного стовпа, розслаблюючі методики, медикаментозні або парамедікаментозние кошти.  Одне з найпопулярніших - Карипаин.  Він допоміг десяткам тисяч людей в нашій країні і ще більшій кількості - за кордоном.  Карипаин представлений в аптечній мережі в декількох формах капсули, мазеві форми, сухий бальзам.  Виберіть для себе оптимальну!

Çàêàçàòü ñåé÷àñ