Болезни гиперответственных людей

Болезни гиперответственных людей

Хвороби, що виникають внаслідок душевного неблагополуччя звуться психосоматичні захворювання. У китайській медицині будь-яке тілесне нездужання пов'язують з певною тривалою негативною емоцією. Коли людина відчуває якусь емоцію, вона проявляється і через фізіологічні симптоми. Найбанальніший приклад – сльози. Організм виробляє їх у відповідь почуття переповнення радості, смутку, болю чи образи.

Не настільки сильний приклад, у якому тіло реагує на емоції – напруга. Припустимо, людина перелякана, втягує голову в плечі. Аналогічна реакція на стрес - відбувається напруга м'язів тазового дна і піднімається потужний м'яз (грудобрюшна діафрагма). І видів подібного напруження - безліч. 

Сьогодні поговоримо про таку емоцію, як підвищена відповідальність - бич сучасного суспільства. Треба зазначити, що у протилежних статей вона проявляється неоднаково. Можливо, ви чули претензії колег або подруг про те, що їм доводиться тримати всіх домочадців на своїх плечах. Цей вислів вживається невипадково. Оскільки жінки, більш емоційні, вони часто пов'язують підвищену відповідальність з тривожністю: одне нашаровується на інше і в подальшому нагадує сплетіння ниток, які досить складно розмотати. відділу та плечового поясу. Тому область шиї у надто відповідальних жінок (що працюють на кількох роботах або обіймають керівну посаду та одночасно виховують дітей) найчастіше перебуває у напрузі.Також це може стати причиною розвитку хронічних головних болів. 

У сильної статі емоція відповідальності пов'язана з агресією – охоче довести, досягти свого, «дотиснути». Подібний емоційний настрій відбувається через напругу діафрагми, що відбивається на здоров'я поперекової області. Висновок: у жінок при стресі, пов'язаного з гіперактивністю, найчастіше страждає шия, а у чоловіків – поперек. Крім цього, тривале перебування в стресовому стані призводить до утворення протрузій і гриж міжхребцевих дисків у відповідних відділах хребта. 

Вихід з даної є. підґрунтя (для цього варто отримати консультацію у фахівця), є 2 варіанти терапії. 

1. Опанувати вправи, спрямовані на розслаблення м'язів проблемної області, тим самим покращуючи кровопостачання та зв'язок органів та тканин із ЦНС. Дана методика вплине і на психологічний статус: розслабить ті ділянки, які є «сховищем» емоційного напруження і приборкує «напруження пристрастей». І якщо раптом станеться «сплеск» відповідальності, у вас буде з собою ефективна зброя, щоб врегулювати цю ситуацію - за рахунок розслаблення візьмете її під свій контроль і збалансуєте емоційне тло. 

2. Другий варіант – консультація психолога. Він допоможе змінити звичні форми емоційної реакції. При такому варіанті спочатку зміниться емоційне тло, а потім, за його допомогою, розслабитися тіло. Будьте впевнені, ця взаємодія працює в обидві сторони.

Допомога психолога і вправи на розслаблення - мікс, що дозволяє в максимально короткий час взяти під контроль емоції, які «поневолили» ваше тіло.

Позитивні результати в профілактування та лікування захворювань опорно-рухового апарату показав крем КАРИПАЇН. Оптимально підібрані компоненти дозволяє його використовувати під час лікувальних масажів або курсів мануальної терапії з метою посилення позитивної дії на всі відділи хребетного стовпа. Згідно з даними медичних досліджень, Крем Каріпаїн надає значне поліпшення близько 70% випадків. Після проведеного курсу лікування відзначається хороша динаміка рухової активності та стан м'язового тонусу.

Çàêàçàòü ñåé÷àñ