5 порад дачнику як зберегти хребет

5 порад дачнику як зберегти хребет

У кожного дачника є два незамінні помічники при вирощуванні рослин: наша любов до землі і наш хребет. Але якщо перше можна посилити добривами і поливом, то друге потребує особливої уваги.

Ось 5 порад, як зберегти хребет цілим і неушкодженим під час сезону садівництва:

·        Розтяжка – наш найкращий друг.

Не забувайте робити розтяжку перед тим, як братися за лопату. Підготовка до землеробства схожа на підготовку до спортивного змагання, тільки тут трофеєм буде гарний урожай, а не медалі. Розтягуйте свої м'язи та хребет, щоб вони були готові до довгих годин роботи на городі.

·        Використовуйте правильну техніку підняття важких предметів.

Піднімаючи важкі відра або мішки, не забувайте про правильну техніку. Не нахиляйтеся вперед – замість цього присядьте, візьміть предмет із зігнутими колінами і піднімайтеся прямо вгору, використовуючи силу ніг, а не спини. Одягайте пояс для підтримки хребта і почувайтеся впевнено, навіть коли піднімаєте важкі мішки. Хребет буде вам вдячний за такий підхід.

·        Використовуйте найкращий спосіб роботи.

Якщо ви висаджуєте рослини або працюєте з низько розташованими грядками, не соромтеся використовувати невелику лавку, відро як "крісло" або спеціальний килимок. Це знизить навантаження на спину і допоможе вам зберегти сили для складніших завдань.

·        Частіше відпочивайте.

Дозвольте своєму хребту трохи відпочити між сеансами садівництва. Пийте воду, робіть перерви і просто насолоджуйтеся видом своєї праці. Заохочуйте себе після кожної сесії роботи в саду – можливо, це буде невеликий десерт або заслужений відпочинок у гамаку. Це також хороший момент, щоб зробити фото і похвалитися своїми успіхами в Instagram або Facebook. Можливо, ви станете натхненням для інших дачників!

·        Залучайте помічників.

Не соромтеся залучати допомогу. Будь-то друзі, сім'я або навіть професіонали для певних видів робіт. Найкращий спосіб захистити свій хребет – це дати йому трохи відпочинку і дозволити комусь іншому взяти на себе частину роботи.

Дотримуючись цих порад, ви зможете зберегти свій хребет у хорошій формі і насолодитися всіма радощами садівництва без болю і дискомфорту. Пам'ятайте, турбота про сад – це не тільки турбота про рослини, а й турбота про себе.

Çàêàçàòü ñåé÷àñ