Почему 10 000 шагов?

Почему 10 000 шагов?

А чи відомо вам, що щоденні 10 тисяч кроків це результат не наукового дослідження, а маркетинговий хід, що вдався? 

Слоган "десять тисяч кроків" з'явився в Японії при рекламі крокоміра. Існує багато різних версій, чому розробник японського крокоміра зупинився саме на цифрі 10 000. Однак наукових досліджень, які підтверджують її ефективність на сьогоднішній день немає. {{1 }}В даний час медичні спільноти дуже критично налаштовані щодо цієї ідеї. Деякі, зокрема, ввічливо відзначають, що, мабуть, число 10 000 обрано з урахуванням антропометричних особливостей жителів Японії, але не підходить для людей, які проживають у Європі. 

Американські вчені провели дослідження про вплив пройдених кроків серед представниць 70+. У ході експерименту вдалося з'ясувати, що чим більше людина робить кроки, тим краще для здоров'я. Але, вчені також зазначили, що після рубежу 7500 кроків користь припиняється. Будь-який додаток не позначається ні на якості, ні на тимчасовому відрізку життя. 

Вони дійшли висновку, що краще дотримуватися гнучкості в цьому відношенні. За гіподинамії малоймовірно людині легко буде досягти 10 тисяч кроків. Таке надлишкове навантаження лякає більшість людей і може раз і назавжди відбити бажання щодня робити ходьбу для підтримки здоров'я. 

З ними згодні і вчені з Великобританії.Проведене дослідження з підлітковою групою продемонструвало, що на початку експерименту ідея щоденного проходження 10 тисяч кроків була сприйнята на ура, але потім підлітки втрачали стимул через складність завдання. Вчені прийшли до висновку, що для мотивування людей, які звикли мало рухатися, краще починати з поступових навантажень. 

Прогулянки до 5 тисяч кроків мають позитивний вплив на серце та судини. А ось зменшення норми до 3-4 тисяч кроків не можна. Вчені вважають, що ці цифри показують занадто малу активність і є індикаторами сидячого способу життя. 

Фахівці ВООЗ відносять піші прогулянки до навантажень, які безпечні для організму, оскільки задіяна гранична кількість м'язів, і ймовірність заподіяння шкоди суглобам та зв'язкам значно нижча, ніж під час бігу.

Лікарі Всесвітньої організації охорони здоров'я згодні з дослідниками, що 5-6 тисяч кроків є оптимальними для сучасних мешканців мегаполісів. Але існує ризик їхнього постійного підрахунку. 

До певної міри, це хороший стимул для тренувань. Але дійшовши до мети, людина заспокоюється і дозволяє собі додатковий «призовий» хот-дог. В результаті користь від пройдених кроків йде в мінус. Фахівці відзначають, що ті, хто педантично веде підрахунок пройденим крокам, відчувають мінімум задоволення від такого навантаження і дуже швидко втрачають стимул. , не відволікаючись на кількість кроків. Від цього покращиться фізичний стан, і задоволеність життям.

При проблемах з хребтом прийде на допомогу лінійка засобів КАРИПАЇН – ефективний комплекс, що покращує рухливість та функціональний стан хребетного стовпа та суглобів. Сприяє регенерації хрящової тканини та нормалізації властивостей синовіальної рідини.

Çàêàçàòü ñåé÷àñ