Как выбирать хорошую обувь

Как выбирать хорошую обувь

Високі шпильки спричиняють нерівномірний розподіл ваги тіла на стопу. Замість трьох точок опори - п'яти, головки першої та третьої плюсневих кісток - залишаються тільки дві останні, що знижує склепіння стопи і навіть положення кісток, зв'язок і сухожилля по відношенню один до одного. Хребет також неприродно згинається. Шпильки призводять до появи бурситів, шишок, деформації колін, стегон та хребта.

З іншого боку, ходьба на підборах також створює постійну напругу для м'язів стегон, даючи їм "безкоштовне" тренування.

Здоровий спосіб носити шпильки - надягати їх лише зрідка - з особливих випадків. Якщо є пристрасть до них, краще змінити шпильки на туфлі-човники, які є закритим взуттям без підкладки, дуже схоже на шпильки, але на кілька сантиметрів нижче.

СПОРТИВНЕ ВЗУТТЯ

Здавалося б, спортивне взуття - найздоровіше з усіх можливих варіантів - і це стосується міського спортивного взуття, "звичайних" кросівок.

Однак не варто щодня ходити у кросівках, призначених для бігу. По-перше, вони стоять чимало, і чим частіше ви використовуєте їх для "звичайної" ходьби, тим швидше вони зношуються. Крім того, ходьба і біг відрізняються один від одного - при ходьбі гомілковостопні та колінні суглоби навантажуються рівномірно, а при бігу - більше зусилля припадає на коліна.Тому бігові кросівки мають велику амортизацію, яка не потрібна у взутті для повсякденного використання.

Які наслідки погано підібраного взуття?

1. Досить тверда, підошва, що не гнеться, перешкоджає амортизації, і кожен наступний крок відгукується ударом по внутрішніх органах і міжхребцевих дисках. В результаті розвивається остеохондроз, міжхребцеві грижі, радикулопатія.

2. Носіння тісного взуття ускладнює кровообіг у ногах. Це провокує хронічну втому та набряки. На перспективі зміна нормального стану вен. Ще тісне взуття деформує пальці.

3. Натирає взуття з часом призводить до появи мікротріщин хрящових тканин та новоутворень на ногах. Підвищується ймовірність хронічного запального захворювання на суглоби.

4. Невдало підібране взуття може спровокувати плоскостопість, викривлення форми ніг та усунення в опорно-руховому апараті. Більшість з нас не здогадується, що біль у ділянці попереку, шиї, колінах є результатом неякісного взуття.

Здоров'я – це найголовніше, що має людина. Тому вибирайте своє взуття правильно!

Як засіб вибору для пацієнтів із захворюваннями хребта як ефективну терапію без додаткового навантаження на органи метаболізму застосовують засоби лінійки Каріпаїн, що дозволяють продуктивно впливати на всі ланки патологічного процесу в хрящовій тканині. Ферменти, що входять до складу КАРИПАЇН,безпосередньо впливають на основну причину захворювання, а саме нормалізують обмін речовин у дисках та знижують болючі відчуття.

Çàêàçàòü ñåé÷àñ