Когда меняется погода

Когда  меняется погода

я, що при зміні погоди почнуть мучити головний біль знайоме багатьом. І якщо не з власного досвіду, то з розмов старшого покоління. З приходом весни, коли погода особливо мінлива, варто розібратися, як допомогти собі у разі метеозалежності.

У медицині немає стандартного зразка для лікування подібного стану. Фізіопроцедури, спокій, засоби, що купують біль. Доводиться лише чекати, коли погода «устаканиться» та самопочуття покращиться.

Чому людина реагує на зміну погоди головним болем, слабкістю, стрибками тиску? Якщо можливість запобігти цьому?

Зміна погоди призводить до зміни атмосферного тиску, який починає тиснути на людину з різною силою. Відповідно, кров'яний тиск має "пристосуватися" до нових умов. Щоб органи та тканини продовжували повноцінно забезпечуватися кров'ю, судини повинні або трохи звузитись, або розширитися.

При метеочутливості організм дає збій на етапі перебудови. Тиск ззовні вже змінився, а з середини ще немає. Як наслідок – поява різноманітних неприємних симптомів, таких як головний біль. Внаслідок погодних змін мозок недоотримує достатньо кисню, і голову охоплює біль. Відбувається підвищення артеріального тиску, і голова продовжує давати себе знати.

ЩО ПІДПРИЄМАТИ ПІД ЧАС ГОЛОВНИХ БОЛІВ, ПОВ'ЯЗАНИХ З МЕТЕОЧУРНІСТЬЮ

Якщо біль вже почався, то порада тільки одна: спокій, тиша, лікарські засоби, нормалізують тиск і болезаспокійливі, призначені лікарем.Чи існують методи, що допомагають тілу адаптуватися та підлаштуватися під «сюрпризи» природи без неприємних наслідків? Це цілком можливо, за умови, що відсутні серйозні захворювання з боку серцево-судинної системи.

1. Відновлення постави

Викривлення хребта, а саме у шийному відділі, погіршує відтік крові від голови. Тому, коли тиск змінюється, організм не в змозі швидко впорядкувати кровопостачання у всіх відділах, наприклад, надати швидкий відтік крові від голови.

Тримаючи шию у правильному положенні, ми допомагаємо тілу найбільш ефективно діяти на зміну зовнішніх змін та пристосовуватися.

2. Розслаблення грудного відділу

Спеціальні вправи розслаблюють напруги, що стали звичними в даній області, нормалізують поставу. А також забезпечують потрібний простір для правильної роботи серця. Сутулість скорочує обсяг грудної клітки, що призводить до зниження живлення головного регулятора кровообігу – серця.

3. Розслаблення грудобрюшної та тазової діафрагм

Тазова діафрагма пов'язана з грудобрюшною діафрагмою, вони працюють синхронно. У нормальному стані, коли діафрагми розслаблені, їх рух здійснюється вгору та вниз на видиху та вдиху, доставляючи кров від ніг до серця.

При напрузі вони перестають виконувати покладену на них функцію. Струм крові утруднений, утворюється застій. Отже, здатність тіла пристосуватись до змін атмосферного тиску падає.

Всі перераховані вище способи впоратися з метеозалежністю пов'язані з розслабленням всіх звичних м'язових напруг.Розслаблюючи напружені «відсіки» тіла, звільняються судини у тканинах, повертається їхня еластичність. Як результат, прискорення реакції реакції судинної системи на несприятливі погодні зміни.

Для цього необхідно на регулярній основі виконувати вправи на розслаблення.

Оздоровча гімнастика Сінг Шен Джуанг вважається однією з найефективніших та найбезпечніших практик відновлення здоров'я хребта. Лише п'ятнадцять хвилин на день допоможуть тілу пристосуватися до змін погоди. Відбувається щоденне навчання тіла розслабленню, тонізується судинна система.

Для профілактики та лікування захворювань опорно-рухового апарату добрі результати показав крем Каріпаїн. Більше інформації на нашому сайті www.karipain.ua

Çàêàçàòü ñåé÷àñ