Коли емоції защкалюють

Коли емоції защкалюють

Коли емоції «зашкалюють»

Скаржитесь на болі в голові чи шиї? Не виключено, що справа не в зміні погоди та незручній подушці. Ці відчуття можуть вказувати на те, що людина поклала на свої плечі занадто багато відповідальності.

Відповідальність є необхідною якістю для дорослої людини. Але як реагує тіло, коли він звалює на себе непосильну ношу і намагається нести відповідальність за все? Як ці емоції відбиваються на здоров'я?

Напевно, багато хто чув вираз: «доводиться тягнути все на своїх плечах» або «вони сіли мені на шию»? Постава людини, обтяженої надмірною відповідальністю, зазнає характерних змін - під удар потрапляє саме шийний відділ хребта.

Найчастіше проблеми цієї області хребта зустрічаються у жінок. Треба визнати, що прекрасна стать більш емоційна, ніж чоловіки. І жінкам складніше впоратися з переживаннями, коли вони багато на себе беруть.

Не має значення, який тип відповідальності людина звалює на плечі: якщо цей вид діяльності пригнічує, то шия реагуватиме на емоційне напруження м'язовим напругою.

ТРИВОЖНІ ДЗВІНОЧКИ

Чим більше будуть напружені м'язи шиї у відповідь на переживання, тим менше поживних речовин отримають міжхребцеві диски, а це призведе до їх дегенеративних змін. Як розпізнати, що шийний відділ хребта потребує турботи?

1. Біль у ділянці шиї: особливо яскраво проявляється у ранкові години після пробудження, трохи слабкіший біль може відчуватися у вечірній час після робочого дня.

2. Головний біль.Також можуть бути ранками після сну в незручній позі або вечорами після напруженого робочого дня. Якщо у шиї є затискачі, уповільнюється відтік крові від голови. Отже, утруднений і приплив збагаченої киснем крові. Тому мозок, як який відрізняється великою вимогливістю до харчування, орган негайно сигналізує про це невідповідності головним болем.

3. Високі цифри кров'яного тиску – ця проблема розвивається з часом і проявляється найчастіше з віком. Якщо мозок регулярно відчуває нестачу кисню, чим у цьому випадку може допомогти організм? Цілком вірно: підвищити тиск, тоді кров 100% надходитиме в голову.

Тим, хто зіткнувся з подібними симптомами, вони, безперечно, не подобаються, і тому намагаються швидко позбутися неприємних відчуттів. Однак, треба розуміти, що виникли вони з певною метою: організм на нашому боці, і з болем або підняттям тиску він вирішує проблему.

Ось чому фахівці твердять в один голос: ліки від головного болю або тиск, що знижують, - не порятунок. Необхідно викорінити причину, що призвела до симптомів.

НАСТРІЙ НА РОЗЛАБЛЕННЯ

Знаючи механізм розвитку симптомів, можна краще зрозуміти, що робити, щоб відновити здоров'я шийного відділу, забути про головні болі та нормалізувати артеріальний тиск:

· Комплекс вправ для зняття напруги з м'язів шиї. Ціль - безпосередньо розслаблення, тому розтягнення або інші енергійні методики не прийнятні.Як тільки м'язи шиї прийдуть у нормальний тонус, трофіка головного мозку нормалізується – приводу для головного болю та в області шиї не буде.

· Балансування організму у остеопату. Лікувальний сеанс також спрямований на розслаблення м'язів та регуляцію роботи нервової системи.

· Масаж. Слід проводити делікатно та акуратно. Все має бути спрямоване на розслаблення. Виключаються всі агресивні методики, оскільки можуть призвести до додаткових мікротравм.

Однак не тільки емоції впливають на організм - не виключено і зворотне: будова тіла ставить емоційне тло. Слід сформувати природну красиву поставу, поправити правильне положення шиї і розслабити м'язові напруження, що сформувалися - і емоційна обстановка буде змінюватися.

Це, звичайно, не зробить вас меншою мірою відповідальними, але дозволить стати більш врівноваженими, спокійними і продуктивнішими.

Більше цікавих матеріалів можна прочитати на нашому сайті www.karipain.ua/

Çàêàçàòü ñåé÷àñ