Как эмоции влияют на позвоночник

Как эмоции влияют на позвоночник

Ще у 50-х роках минулого сторіччя європейськими лікарями було доведено, що певні тілесні захворювання швидше розвиваються на тлі негативних емоцій. І сьогодні психосоматика не перериває вивчення цієї взаимосвязи.

На відміну європейців, китайці завжди розглядали тілесне здоров'я разом із психологічним станом людини. Щоб знайти недугу, не взаємопов'язану з емоціями, потрібно було б видалити з людини нервову систему і поспостерігати, чим вона хворітиме без неї. Оскільки це неможливо, то будь-яке лікування в китайській медицині базується на роботі і з тілом, і з емоціями. всіх психосоматичних захворювань має такий вигляд: людина постійно відчуває певні емоції, вони буквально тиснуть на нього щодня. І тілу доводиться пристосовуватися під цей тиск, щоб послабити ще згубніший наслідок. 

Цю ідею можна розглянути на прикладі викривлення хребта. Вчені досі не можуть дати однозначної відповіді, чому відбувається її розвиток. 

Китайці пов'язують деформацію хребта у дітей із зайвим тиском у сім'ї. , щоб задуматися про атмосферу у ній. Тіло дитини приймає удар на себе, щоб не дати змоги «зламатися» під психологічним пресингом.

Нижче наведено пару класичних прикладів, які з легкістю проходять, якщо перевести увагу на тіло, зрозуміти емоційну причину того, що відбувається, і взятися за лікування відразу в 2 напрямках: внести виправлення в тілесні проблеми і розібратися з психологічними. 

1. Болі в області шиї  

Слабке місце процвітаючих жінок. Скільки б не велося дискусій про рівність статей, більшості жінок високі посади та більша відповідальність даються важче, ніж чоловікам. У результаті крилаті вирази «непідйомна ноша», «важкий вантаж на плечах» часто виливається як напруги і болю в шийному відділі хребта.

2. Кіфотична постава (сутулість) 

Є одним з характерних видимих ​​проявів постійного смутку. Художникам-аніматорам вдається досить яскраво, навмисне підкреслити і передати поставу такого персонажа: шия та плечі спрямовані вперед, колесоподібна спина, запалі груди. Сумна людина може виглядати цілком стрункою, але яскравим показником цієї «постави смутку» будуть злегка спрямовані вперед плечі та вдовий горбок у основи шиї. У цьому випадку треба працювати над поставою, це дозволить кардинально змінити емоційний фон  

НАВЧИТИСЯ СЛУХАТИ СЕБЕ 

Емоції, які відчуває кожна людина – унікальні. Тому їхній вплив на здоров'я буде індивідуальним. Наведені вище приклади порушення постави не варто підганяти безпосередньо під себе. Слід навчитися розуміти своє тіло і тоді зв'язки особистих емоцій та стан здоров'я будуть зрозумілі та виправні.

Одним із способів розвитку вміння відчувати своє тіло є практика цигун - плавні рухи, покликані не порушувати душевну рівновагу. Вона допоможе контролювати емоції, зробити тіло більш гнучким, стійким. Нормальний стан хребетного стовпа - ключ до здоров'я та тривалості життя. Застосування засобів лінійки Каріпаїн допоможе впоратися з проблемами при захворюваннях хребта. Засоби відновлюють функцій хребта та суглобів за допомогою комплексу ферментів, які вводяться місцево та вибірково діють на патологічно змінену хрящову тканину. При правильно проведеному курсі лікування Каріпаїн забезпечує тривалу ремісію.

Çàêàçàòü ñåé÷àñ