Методика застосування серії Каріпаін для лікування захворювань хребта і суглобів (для фізіотерапевтів)

Методика застосування серії Каріпаін для лікування захворювань хребта і суглобів (для фізіотерапевтів)

Серія Карипаїн представлена наступними формами:

Каріпаін фл 1г, №10 (склад: папаїн, хімопапаїн, лізоцим, 400 ПО)

Каріпаін плюс, фл. 1г (склад: папаїн, хімопапаїн, лізоцим, бромелайн, 600 ПО)

Каріпаін крем 50 г (склад: папаїн, глюкозаміну гідрохлорид, гіалуронова к-та, 2800 ПО)

Каріпаін ультра гель 40 г (склад: папаїн, хондроїтину сульфат, босвелії екстракт, гіалуронова кислота, транкутол, 2800ПО).

Каріпаін капс 750 мг №60 (глюкозаміну сульфат, хондроїтину сульфат, N-ацетил-D-глюкозамін, босвелії екстракт, папаїн, марганцю аспарагінат, ресвератрол, вітамін В6.

Папаїн - монотіолова цистеїнова ендопротеаза, природний фермент рослинного походження, який отримують із молочного соку плодів папайї, вибірково діє тільки на ушкоджені хрящові тканини хребта і суглобів. Папаїн стимулює руйнування нежиттєздатних білкових мас і водночас є безпечним для життєздатних тканин у зв'язку з присутністю в них інгібіторів протеаз. Введення папаїну в зону ушкоджень хребця і суглобів сприяє лізису некротичних структур і створенню умов для ангіогенезу та остеогенезу.

Бромелайн - містить сульфогідрильну протеолітичну фракцію, пероксидазу, кислотну фосфатазу, кілька різновидів інгібіторів протеази, органічно зв'язаний кальцій. Володіє яскраво вираженими протинабряковими, протизапальними та антибактеріальними властивостями, запобігає атеросклерозу, прискорює загоєння ран, сприятливо впливає на хрящові тканини.

У певній концентрації Карипаїн, введений методом електрофорезу, впливає на грижове випинання. Грижа починає поступово розм'якшуватися і зменшується в розмірах. Цього достатньо, щоб звільнити нервове закінчення, яке вона защемляє, і болі в хребті поступово проходять.

Каріпаін також діє на весь міжхребцевий диск. Він посилює регенерацію тканин диска, який відновлює свою нормальну форму і свою функцію амортизатора. Каріпін впливає на кілька сусідніх міжхребцевих дисків, відновлюючи цілий відділ хребта.

Лікування курсове - від 1-го до 3-х курсів по 20-30 процедур кожен, між курсами інтервал від 1-го до 2-х місяців. Каріпаін може використовуватися в будь-якому медичному закладі, де є апарат для електрофорезу або фонофорезу. Методика спеціально адаптована для зручного застосування в поліклініці, МСЧ, лікарні та навіть удома. Додатковим компонентом комплексного лікування є спеціальна лікувальна гімнастика, яка зміцнює м'язи спини, живота, шиї, кінцівок, створює "м'язовий корсет" і стабілізує хребет, що дає змогу хворому легше переносити фізичні навантаження. Крім того, за необхідності застосовується масаж, м'яке витягування, обережна мануальна терапія, протизапальна медикаментозна терапія. Між курсами хворим рекомендуються заняття в басейні.

Показання до застосування

Каріпаін застосовується в ортопедичній, травматологічній, нейрохірургічній та неврологічній практиці. А саме: різні форми гриж міжхребцевих дисків, дискогенні радикуліти, остеохондроз хребта, грижі Шморля, посттравматичні згинальних контрактури пальців, келоїдні рубці різного походження, спайкові процеси, артрозо-артрити великих суглобів, плечо-лопатковий періартрит, церебральний (у тому числі оптохіазмальний) і спінальний арахноїдит, неврит лицьового нерва, тунельний синдром, опікові рубці.

Побічні дії та заходи їх попередження

При застосуванні Каріпаін плюсу можливі алергічні реакції. У разі підвищеної чутливості, що проявляється свербінням і підвищенням температури, проводять антигістамінну терапію (тавегіл, супрастин та ін., місцеву обробку гідрокортизоном тощо).

Між 5-ю і 8-ю процедурами можливе тимчасове загострення основного захворювання, яке зникає через 3-5 процедур. Важливо не припиняти лікування.

Протипоказання

Не застосовувати - внутрішньовенно і внутрішньом'язово, при гострих запальних процесах у тканинах.

Умови зберігання

Препарат зберігають у сухому захищеному від світла місці при температурі +0 - +25°С.

Спосіб застосування та дози

Каріпаін плюс вводиться методом електрофорезу з позитивного полюса!

Лікування курсове - 1 курс від 20 до 30 процедур. Допускаються перерви в 1-2 дні між процедурами. За необхідності - повторні курси через 30-60 днів.

1 флакон Каріпіун плюса розводять у 5-10 мл фізіологічного розчину безпосередньо перед процедурою. У розчин додають 2-3 краплі Димексиду. Розчин наносять на фільтрувальний папір білого кольору, розміщений на прокладках електрода. Розміри електрода-прокладки 10х15 см.

Варіанти розташування прокладок-електродів

Поздовжньо

Каріпаін на ділянку шиї (+) Еуфілін на ділянку попереку (-).

Каріпаін на ділянку шиї (+) Еуфілін на обидва плеча роздвоєним електродом (-).

Каріпаін на ділянку попереку (+) Еуфілін на ділянку стегон роздвоєним електродом.

Поперечно

Каріпаін на ділянку попереку (+) Еуфілін на ділянку живота.

Температура прокладок - строго 37-39°С. Контролюється водяним градусником.

Сила струму до 10-15 мА (на початку кожної процедури збільшується поступово).

Час експозиції від 10 до 20 хвилин також збільшується поступово.

Недотримання цих параметрів призводить до зниження ефективності препарату!

Електрофорез Каріпаіну на ділянку келоїдних рубців і спайкових процесів:

Каріпаін Плюс безпосередньо на рубець (+) Еуфілін або йодистий калій на протилежну поверхню, тобто поперечно (-).

Каріпаін Плюс безпосередньо на рубець (+) Еуфілін поздовжньо на відстані 15-20 см від 1-ї прокладки (-).

Електрофорез при деяких формах невриту лицьового нерва:

Сила струму від 1 до 5 мА

Каріпаін Плюс на обличчя у вигляді напівмаски Берганьє (+); Еуфілін на міжлопаткову ділянку або на протилежному плечі (-).

Електрофорез при арахноїдиті головного мозку: (у т.ч. оптохіазмальному)

Сила струму від 1 до 2 мА

Каріпаін ендоназально (+) Еуфілін на нижньошийний-верхньогрудний відділ хребта (-).

Методика введення Каріпаін крему методом фонофорезу

На уражену ділянку (хребет, суглоби, келоїдні рубці, ділянки спайкових процесів) з туби видавлюють необхідну кількість крему і легким розтиранням рівномірно розподіляють на поверхні, що озвучується.  Потім безпосередньо приступають до самої процедури фонофорезу.

Під час лікування хребта випромінювачем водять уздовж хребетного стовпа, але не по середині, а відступивши на 1,5-2 см від центральної осі по так званих паравертебральних лініях. Ультразвукова голівка пересувається повільно за допомогою кругових і поздовжніх рухів (одночасно) по ушкоджених ділянках, де нанесено шар каріпаіну.

Застосовують ультразвук частотою 800-1000 кГц на сегментарні зони паравертебрально з двох боків, інтенсивність 0,3-0,5 Вт/см², режим безперервний, тривалість 8-12 хв на поле, при цьому площа одного поля не повинна перевищувати 200 см². У разі гострого больового синдрому рекомендується імпульсний режим випромінювання з тривалістю імпульсів 10мс. На один курс лікування призначається 15-30 процедур, процедури бажано робити щодня (допускаються перерви 1-2 дні). Під час лікування фізичні навантаження на організм протипоказані.  Необхідну кількість процедур визначає лікар. Кількість курсів від 1-го до 3-х, визначає також лікар, перерва між курсами від 1-го до 2-х місяців.

Методика застосування гелю Каріпаін Ультра

Наносити на відповідні ділянки тіла масажними рухами до повного вбирання в шкіру 2-3 рази на день. Курс застосування 20-30 днів. За необхідності - курси лікування повторюють із перервою в 1 місяць. Гель ефективний без спеціальних фізіотерапевтичних процедур.

Çàêàçàòü ñåé÷àñ