Допомога в разі хрускоту суглобів

Допомога в разі хрускоту суглобів

Кожному доводилося періодично чути хрускіт суглобів. Це залежить від стану хрящової тканини, передбачену природою, і яка служить для пом'якшення тертя кісток одна об одну. За здорового стану хряща рухи суглоба легкі, плавні та беззвучні. Одночасно в цей же час відбувається їхнє змащування синовіальною рідиною. Що ще ми знаємо про це?

Хрускіт, що з'явився, свідчить про те, що цілісність хрящової тканини порушена і процес ковзання ускладнений. Звідси з'являється характерний звук - скрип або хрускіт. Порушення не минає безслідно: хрящова тканина поступово стирається, а кісткам доводиться брати весь тиск на себе. Усе це з часом може призвести до прогресування дегенеративно-дистрофічних захворювань суглобів, із залученням до процесу всіх елементів, що формують суглоб.

Скрип і хрускіт не виникають випадково. Причиною може слугувати анатомічна особливість будови суглоба, яка призводить до порушення біомеханіки, а саме: неправильне розташування зв'язки, що призводить до дефектів хряща. На хрускіт, що не приносить болю, спочатку мало хто звертає увагу. Однак у цій ситуації потрібно якомога раніше вжити заходів, оскільки в майбутньому почне стиратися хрящова тканина, і тоді з'явиться біль.

Відновити дефект хряща досить проблематично. Хрускіт є сигналом, який не варто ігнорувати. А поява болю свідчить про те, що вже почався розлад між кістками. Особливо це небезпечно для нижніх кінцівок, оскільки вони відчувають велике осьове навантаження, що своєю чергою веде до прогресування проблеми.

Порушення цілісності хрящової тканини може бути пов'язане зі старінням організму і неправильним харчуванням. Суглоби, як і зуби, починають приносити проблеми і в 30-річному, і в 50-річному віці. Це пов'язано зі спадковим фактором, порушенням метаболізму, надмірною вагою або ендокринними проблемами. Часто проблеми колінного суглоба відбуваються внаслідок травми, коли йде пошкодження меніска. З амортизатора він перетворюється на чужорідне тіло і просто витирає хрящ.

Одним із найнебезпечніших захворювань для колінних суглобів, що призводить до швидкого зносу хрящів, є остеоартроз. Лікування потрібно проводити негайно - одразу, як тільки підтвердився діагноз. Дієвими методами для усунення недуги є комплексна терапія, що поєднує застосування апаратних фізіопроцедур.

Для поліпшення ефективності впливу, рекомендуємо використовувати спеціальний засіб крем КАРІПАЇН - єдине на ринку України поєднання ферментів і хондропротекторів на кремовій основі, що дає змогу ефективно впливати на всі ланки патологічного процесу в хрящовій тканині. КАРІПАЇН крем містить кілька біоактивних речовин: папаїн, глюкозамін і гіалуронову кислоту. Ці компоненти забезпечують дієве живлення еластичних з'єднань і стимулюють оновлення тканин.

Çàêàçàòü ñåé÷àñ