Про користь прогулянок з собакою

Про користь прогулянок з собакою

Собака - найкращий друг людини. Це прислів'я ми знаємо з дитинства. Вони дуже товариські, життєрадісні і можуть покращити настрій навіть у найгірший день. Чому варто завести собаку і в чому основні переваги прогулянок читайте далі.

Переваг володіння собакою безліч. Але, перш ніж почати переконувати вас, читачі, в тому, що як чудово мати цього четвероного друга, необхідно розповісти і про складніший бік. Оскільки кожен, хто захоче завести вихованця, повинен знати як переваги, так і недоліки, яких, на наше переконання, набагато менше. Собака привносить у життя багато радісних моментів, але й багато обов'язків: регулярні прогулянки, відвідування ветеринара, його облік при плануванні поїздок.

Чому людина почувається так добре в їхньому суспільстві? Дослідження показують, що мозок собак та людей функціонує дуже схоже! Тому ці тварини чудово розуміють те, що ми хочемо їм сказати. Виявилося, що собаки, як і ми, чують слова, які вимовляємо, а також розрізняють тон, яким вони вимовляються, і, відповідно, емоції, з якими людина до них звертається.

Саме тому собаки чудово знають, коли нам сумно і треба втішитися або просто полежати поруч, а коли ми щасливі та сповнені енергії – тоді вони охоче користуються цим та провокують спільні ігри.

СОБАКА МОТИВУЄ ДО ЗАНЯТТЯ СПОРТОМ

Ясний ранок, і ви з усмішкою на обличчі виходите на вулицю з вихованцем, щоб зробити ранкову зарядку. Звучить дуже привабливо, правда? Безперечно, будуть і дощові дні, коли все одно потрібно буде вилазити з-під теплої ковдри, щоб вигуляти вихованця.Але одне можна сказати напевно - собака регулярно мотивуватиме займатися спортом. Прогулянки на повітрі корисні для фізичної форми тварини та господаря.

РОБИТЬ ЛЮДИНИ ЗДОРОВОЮ

Багато досліджень показали, що володіння собакою також сприятливо впливає на психіку людини. Її суспільство робить спокійнішим і розслабленішим, може ефективно відвернути від стресу чи невдач. Догляд за собаками навіть рекомендується як супутня терапія для людей, які страждають від депресії.

Собака буде хорошим стимулом для людини, чия робота пов'язана із тривалим сидінням за комп'ютером. Ранкові та вечірні прогулянки будуть благотворно позначатися на опорно-руховому апараті та організмі загалом.

Хоча це звучить неймовірно, власники собак швидше одужують від інфекцій і частіше відновлюються після серцевих нападів, ніж ті, хто не має собак.

РОБИТЬ ГОСПОДАРЯ ЩАСЛИВІШЕ

Собаки просто роблять нас щасливішими. Можливо, це пов'язано з безумовним коханням, яке домашні тварини дарують своїм господарям. Собака не судить і не засуджує, але завжди щаслива бачити вас. Хіба можна не посміхнутися, побачивши цю живу кулю щастя, яка стрибає вгору і вниз від захоплення, коли ви повертаєтеся після важкого робочого дня?

А якщо додати до цього прогулянку на свіжому повітрі, що насичує мозок киснем і мотивовану вихованцем, то будьте впевнені, що навіть найгірший день стане набагато приємнішим.

ПОВІД ЗАВЕСТИ НОВИХ ДРУЗІВ

Під час щоденних прогулянок чи тренувань обов'язково зустрічаються інші люди із собаками.Звідси дуже короткий шлях до початку розмови, якщо собаки починають обнюхувати один одного під час прогулянки. Навряд чи хтось може мовчати у такий час.

При вже наявних проблемах з хребтом допомогу надасть лінія коштів Каріпаїн.

Çàêàçàòü ñåé÷àñ